rkbs De Sterrenwacht

RKBS De Sterrenwacht

Branding 47-49
3224GA Hellevoetsluis
0181 – 31 85 50
 

Op De Sterrenwacht valt iedereen op en niemand uit, ieder kind is ergens een ster in

Ieder kind is ergens een ster in en De Sterrenwacht helpt hen die talenten uit te bouwen.

Op de Sterrenwacht kan ieder kind zich ontwikkelen in een sfeer van veiligheid en vertrouwen. Iedereen doet ertoe. Doordat er vertrouwen is, is er ruimte voor eigenaarschap. “Leer mij het zelf doen” is wat kinderen en volwassenen vragen.  Dit versterkt de autonomie.

Waar ruimte is voor eigenaarschap zal ook plezier ontstaan. Daardoor ontstaat er een optimistische sfeer. We streven ernaar dat iedereen zich gelukkig voelt op de Sterrenwacht.

Op onze school is samenwerking belangrijk. De samenwerking met ouders en kinderen zien we als een gelijkwaardige samenwerking. Daarbij gaan we op een respectvolle manier met elkaar om.

Ook samenwerking van leerkrachten is belangrijk. Elkaar helpen in het onderwijskundige en organisatorische proces maakt dat we met elkaar de zorg dragen voor alle kinderen.

Uiteindelijk gaat het erom dat kinderen zich kunnen ontwikkelen naar hun eigen ontwikkelingsmogelijkheden. Op een doelgerichte manier werken we daar samen aan met de kinderen.

Niet alleen de ontwikkeling van kinderen staat bovenaan, ook de ontwikkeling van leerkrachten . Zo leren we van en met elkaar op de Sterrenwacht.

De Sterrenwacht, een bruisende school waarin kinderen kunnen samenwerken, samen leven en samen ontwikkelen!

Wilt u graag meer informatie of graag de sfeer op school proeven, dan kunt u altijd een afspraak maken voor een gesprek.

Tot ziens op De Sterrenwacht!