Elk jaar vieren we op CBS Anker in de groepen 1 en 2 De Nationale Voorleesdagen.  Door voor te lezen bevorderen we het lezen van kinderen die dat zelf nog niet kunnen en worden kleintjes, grote lezers. 

 

Voorlezen is een heerlijk moment voor kinderen én de voorlezers. Maar tussen al die mooie boeken is het soms moeilijk een keuze te maken. Daarom worden elk jaar de leukste prentenboeken gekozen die het jaar ervoor verschenen zijn. Daarnaast is er altijd een Prentenboek van het Jaar. Dit jaar is dat “Maximiliaan Modderman geeft een feestje”.

Inge Bekker, leerkracht op CBS Anker: “Op woensdag 25 januari hebben we de Nationale Voorleesdagen feestelijk geopend met een Nationaal Voorleesontbijt. Alle kinderen kwamen deze ochtend in pyjama op school en hebben met elkaar ontbeten in de klas. De kinderen mochten zelf hun eigen ontbijt meenemen.
Tijdens het ontbijt heeft de voorleeskampioen van onze school, Nina,  het prentenboek van het jaar voorgelezen. Ook hebben we na afloop het lied van Maximiliaan gezongen.”

De komende dagen wordt in de kleutergroepen nog meer aandacht besteed aan voorlezen en Maximiliaan Modderman. Zo zullen de kinderen uit groep 8 komen voorlezen in de kleutergroepen, wordt de poppenhoek omgebouwd tot een verjaardagshoek, en zullen de kinderen allerlei opdrachten en spelletjes m.b.t het prentenboek uitvoeren.

De Nationale Voorleesdagen is het grootste boekenfeest voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Met lekker voorlezen begint een leven lang leesplezier.

 

 

 

 

www.cbsanker.nl