Zij-instroom

Al eens gedacht aan het basisonderwijs?

Steeds meer mensen overwegen een overstap te maken om met kinderen te gaan werken en een bijdrage te leveren aan hun ontwikkeling, maar hebben geen pabo-opleiding.
Misschien is een omscholingstraject tot leerkracht in het basisonderwijs het overwegen waard!

Laat je inspireren door de praktijkervaringen van een van onze collega’s die via onze regionale talentenpool de VPR Pool als zij-instromer de overstap maakte naar het onderwijs.

‘Ik heb mijn hart gevolgd en de sprong in het diepe gewaagd’ vertelt zij-instromer Ilona van Doesburg.

Lees verder…

Dit zijn de belangrijkste interesses van een leerkracht

Leerkracht op een basisschool, word je niet zomaar. Allereerst is het belangrijk interesse te hebben in de ontwikkeling van kinderen en ervoor open te staan om hieraan bij te dragen. Dat vraagt geduld, creativiteit, leiderschap en een grote algemene kennis. Je moet goed contact kunnen maken met kinderen, hen in beweging kunnen krijgen om te leren en te ontdekken en organisatorische vaardigheden hebben. Ook moet je als persoon stevig in je schoenen staan.
Als je leerkracht van een groep bent, vergt dat een behoorlijke voorbereiding en flexibiliteit. Je moet bijvoorbeeld snel iets kunnen regelen als zaken anders lopen dan verwacht. Ook moet je in staat zijn om een veilige leeromgeving te creëren. En goed kunnen samenwerken met anderen, want lesgeven doe je niet alleen.

De voorwaarden voor zij-instroomtraject

Heb jij een vwo-,mbo-, hbo- of wo diploma op zak en heb je de afgelopen twee jaar niet ingeschreven gestaan op een pabo-opleiding? Dan kom je in aanmerking voor ons zij-instroomtraject.

Overweeg je een carrièreswitch naar het basisonderwijs? Heb je een afgeronde MBO-, VWO-, HBO- of WO-opleiding en hart voor kinderen in het basisonderwijs? Dan is een deeltijdtraject mogelijk jouw kans!

Voor meer informatie en de vacature klik op de onderstaande link.