Met je hele klas naar een concert in De Doelen in Rotterdam? Dat hebben de groepen 6 t/m 8 van obs De Tiende Penning uit Vierpolders vorige week gedaan! De leerlingen hebben genoten van de voorstelling Mission Symphonic van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Sandra Bijleveld, directeur van obs De Tiende Penning: “Mission Symphonic is een muziekproject waarbij de leerlingen op interactieve manier kennismaken met de magische wereld van klassieke muziek. Ter voorbereiding klonk de klassieke muziek door het hele schoolgebouw!”

Muziek op school
Iedere vrijdag krijgen de kinderen van de groepen 5 t/m 8 les op de viool of keyboard. Onder begeleiding van twee vakdocenten leren de kinderen de beginselen van het bespelen van een instrument. Na een aantal lessen kunnen zij zelfs al een muziekstuk spelen.
“Bij goed onderwijs hoort, volgens onze school, ook kunst en cultuur. Daarom doen wij graag mee aan de mogelijkheden op het gebied van muziek, dans, expressie en erfgoed die door de Gemeente Voorne aan Zee in samenwerking met het Kunstgebouw en Kunst & Cultuur Voorne worden aangeboden. Wij zien dat onze kinderen hier enorm van genieten. Daarom is muziek ook een vast onderdeel van ons lesprogramma, “ aldus Sandra.