De schoolpleinen van OBS Branding, CBS Anker en RKBS St. Leonardusschool waren toe aan een grote herinrichting. In de afgelopen weken is er heel hard gewerkt aan het plaatsen van nieuwe speeltoestellen met uiteraard de bijbehorende veilige ondergronden. De ondergronden hebben ook verschillende kleuren gekregen waardoor de schoolpleinen er ook direct kleurrijker uitzien.

Free runner Philip van Ees
Op het schoolplein van de St. Leonardusschool is een zogenaamd free run parcours gekomen. Free runner Philip van Ees, één van de bekendste free runners van Nederland, heeft alle groepen van de St. Leonardusschool tips en uitleg gegeven over het gebruik van het parcours op hun nieuwe schoolplein. Ook de vakleerkrachten bewegingsonderwijs hebben met Philip van Ees gekeken hoe en op welke wijze er buiten gymlessen kunnen worden gegeven op dit uitdagende parcours. Een enorme aanvulling op de gymlessen voor alle kinderen op het Gooteplein!

Op alle drie de schoolpleinen bieden de speeltoestellen veel uitdaging en speelmogelijkheden voor de kinderen in alle leeftijden. Maar er zijn nog meer wensen! Daarom organiseren de scholen gedurende dit schooljaar verschillende acties om samen met de kinderen de schoolpleinen helemaal naar wens te kunnen inrichten.

Sponsorloop
De vakleerkrachten gym hebben samen met de teamleden van de drie scholen de handen ineengeslagen en organiseren op dinsdag 31 oktober en donderdag 2 november een sponsorloop in sportcomplex De Dukdalf in Brielle. In plaats van de gymles, laten de kinderen zich die dagen sponsoren door ouders, familie en buren om zoveel mogelijk rondjes te lopen en daarmee geld op te halen voor het wensenlijstje van hun eigen school.

Ralph van der Velden, Amber Wielders en Mijke Nieuwenhuijse, vakleerkrachten bewegingsonderwijs van de drie basisscholen, zetten beide dagen een leuk parcours neer waar de groepen 1 t/m 8 hun beste beentje kunnen voortzetten voor de schoolpleinen. “Spelen, bewegen, klimmen en klauteren is ontzettend belangrijk voor kinderen die in de groei zijn. Hun oog-hand coördinatie, evenwicht, spierkracht en sensorische informatieverwerking worden hiermee versterkt en vergroot. Daarom zijn wij als vakleerkrachten lichamelijke opvoeding ook zo blij met de nieuwe speeltoestellen op het Gooteplein. Kinderen kunnen daar eigenlijk alle bewegingen toepassen die belangrijk zijn voor hun verdere ontwikkeling”, vertelt Ralph. Amber vult aan: “Buiten spelen maakt kinderen sterker en socialer en het verhoogt de leerprestaties en cognitieve ontwikkeling, dus wij stimuleren de kinderen om ook na schooltijd lekker buiten te spelen.”

Het Gooteplein met de drie schoolpleinen, wordt steeds mooier!