Dennis de Kruif wordt vanaf 1 oktober directeur van basisschool De Bosrand in Oostvoorne en combineert dat met De Zeewinde in Rockanje. “Het is een prachtige uitdaging die kan zorgen voor meer verbinding tussen de scholen.”

Dennis de Kruif heeft zijn hart verpand aan het onderwijs. Na de pabo begint zijn onderwijsloopbaan als leerkracht in Rotterdam. In de loop van de jaren groeit hij door naar schooldirecteur. “Het is mijn overtuiging dat je veel kunt bereiken als je je passie hebt ontdekt, doorzettingsvermogen toont en de juiste mensen om je heen vindt om je te steunen en begeleiden. Dat heb ik in de afgelopen jaren ervaren en dat is wat ik kinderen ook altijd probeer mee te geven.”

Verbinding met de regio

De Kruif groeit op in Hellevoetsluis en voelt zich sterk verbonden met de regio. “Deze regio verdient sterke scholen. De kinderen zijn hardwerkend en stropen de mouwen op. In Westvoorne werken de scholen al heel wat jaren goed samen met elkaar en de gemeente. Zo proberen we opgroeiende kinderen alle kansen te bieden in hun ontwikkeling. Dat doen we niet alleen in de kernen, maar ook op regionaal niveau werken de scholen nauw met elkaar samen.”

Eigen schoolbos is uniek

OBS De Bosrand is de enige school in de regio met een eigen schoolbos. “Het is uniek voor een school en de kinderen. Ik zie dat de kinderen hier met ontzettend veel plezier ravotten, hutten bouwen en  hun fantasie volgen. Ook is het Mildenburgbos in de afgelopen jaren onderdeel geworden van het lesprogramma voor natuur en techniek. Dit is een lesprogramma waar deze school zich specifiek in onderscheidt. Naast het onderwijs zoals rekenen, taal en lezen biedt de school dus zoveel meer.”

Duurzaamheid

Op De Bosrand wordt ingezet op duurzaamheid door kinderen bewust te maken van de wereld waarin we leven. De gemeente Westvoorne is nauw betrokken bij dit duurzame beleid en de school is zoveel als mogelijk restafvalvrij. “In de klassen staan een papierbak, een bak voor groente- en fruitafval, een bak voor PMD (plastic, metalen en drank verpakkingen), en een klein restafvalbakje. Ook zijn er lessen van externe deskundigen die kinderen laten zien wat je zelf kunt doen. Hierbij gaat het vaak om de kleine dingen. Wat mij betreft gaan fijn opgroeien en duurzaamheid hand in hand. Niet snel-snel in een paar lessen. Maar met aandacht en activiteiten. Want van aandacht groeit alles en iedereen”, aldus De Kruif.

Kennismaken met De Bosrand? Neem dan eens een kijkje op de website: www.obsdebosrand.nl. Het team en de leerlingen werken samen aan de site om alles leuk en up-to-date te houden. Heel veel kijk- en leesplezier!