Vrijdag 30 juni was het feest op OBS ’t Want in Zwartewaal. In het bijzijn van alle kinderen, teamleden, heel veel ouders en omwonenden, onthulde Wethouder Robert van der Kooi samen met de leerlingen van de leerlingenraad het nieuwe logo van OBS ’t Want.

Marjolein Smith, directeur van de school: “OBS ’t Want is een fijne dorpsschool, waar kinderen leren dat ze kunnen bereiken waarover ze dromen. De school is sterk verweven met de gemeenschap in Zwartewaal en speelt een belangrijke rol in het dorp. De school bestaat in het huidige gebouw al sinds 1960. Veel ouders hebben zelf op deze school les gehad en soms zelfs een opa of oma van de leerlingen ook. Met een prachtig nieuw schoolgebouw in het vooruitzicht hebben we op ’t Want gezocht naar een nieuwe identiteit, zonder onze huidige waarden te verliezen. Het nieuwe logo is het resultaat van maandenlang werk, waarbij we hebben geluisterd naar de input en ideeën van medewerkers, leerlingen en ouders.”

Samen op koers
Zwartewaal is van origine een vissersdorp. Het water en het bevaren daarvan zit diepgeworteld in de DNA van het dorp. Marjolein Smith: “OBS ’t Want is niet voor niets vernoemd naar het klimtuigage, het zogenoemde want van de schepen. Om de sterke verbinding te behouden met het water, met de schepen en met het dorp handhaven we de schoolnaam. Tegelijkertijd wilden we ook meegaan in de tijd. Daarom hebben we een fris en eigentijds logo laten ontwerpen, passend bij de huidige school. Ook is er een nieuwe huisstijl uitgewerkt met mooie kleuren en vormen. Deze huisstijl zullen we straks ook laten terugkomen in de nieuwbouw. Bovendien hebben we vanaf vandaag een nieuwe website waarop alle informatie over onze school te vinden is. OBS ’t Want heeft de wind in de zeilen en we gaan samen op koers naar een mooie toekomst!”