Op het schoolplein van onze basisschool De Aanwas in Zuidland was het deze week een drukte van belang. Leerlingen steken hun handen uit de mouwen om samen bollen en planten in de grond te zetten. Op het schoolplein staat avontuurlijk en natuurlijk spelen centraal. Was het schoolplein voorheen vooral grijs, nu is daar groen voor in de plaats gekomen.

Wens in vervulling

De wens voor een nieuw schoolplein is er al langer en vorig schooljaar opgepakt. Uit gesprekken met leerlingen kwamen de leerkrachten er al snel achter dat kinderen liever een groen plein willen met nieuwe klimtoestellen. Samen met een aantal betrokken ouders werd een werkgroep samengesteld die de plannen verwezenlijkt.

 Ontdekken en verwonderen

De school vindt een gezonde ontwikkeling van kinderen belangrijk, vertelt schooldirecteur Anoek Misker. “Dit nieuwe schoolplein prikkelt de fantasie, stimuleert beweging en leert over het belang van de natuur. Zie het als een soort buitenlokaal waar onze kinderen in contact komen met planten en insecten, maar waar ook gewoon lekker wordt gespeeld en geklommen. Een ideale plek voor jonge kinderen om te ontdekken en verwonderen.”

‘We doen het samen!’

“Naast goed onderwijs hebben we de ambitie om kinderen van 0-12 jaar een fijne plek te bieden om op te groeien. Dat doen we hier op school echt samen: met collega’s, leerlingen, ouders en samenwerkingspartners zoals de kinderopvang. Zo is er voor- en naschoolse opvang, kunnen ouders hun kinderen na schooltijd opgeven voor buitenschoolse activiteiten, maar ook de typetuin en muzieklessen van de Kleine Trompetter zijn populair. In de komende periode willen we dat verder gaan uitbouwen. Hiervoor zijn we nu allerlei ideeën aan het uitwerken”, aldus een enthousiaste Misker.  

Meer weten over PCB De Aanwas? Neemt u dan eens een kijkje op de website van de school: https://www.pcbdeaanwas.nl/