Dit jaar is de Hendrik Feenstra prijs niet aan één, maar aan twee mensen uitgereikt. De jury was unaniem in haar oordeel om dit jaar twee winnaars uit te roepen en de prijs toe te kennen aan Hjalmar de Winter, directeur van OBS Het Palet en OBS De Hoorn en aan Janine Verschoof, leerkracht voortgezet speciaal onderwijs VSO Maarland.  

Om de uitreiking extra bijzonder te maken stelt de jury alles in het werk om de winnaars op een ludieke manier te verrassen. Ook dit jaar is dat weer goed gelukt!

Hjalmar de Winter (foto links) en Janine Verschoof (foto rechts) van harte gefeliciteerd!

Hjalmar de Winter

Zo werd Hjalmar de Winter in aanwezigheid van ‘zijn’ schoolkinderen op dinsdag 18 december overvallen tijdens zijn afscheidsfeest vanwege pensioen. Uit handen van twee leerlingen en, de allereerste prijswinnaar en naamdrager, Hendrik Feenstra nam hij de prijs in ontvangst die is te vergelijken met de Golden-Boy Award in het voetbal. ”Fantastisch, deze prestigieuze prijs had ik niet verwacht. Ik ben dan ook echt sprakeloos”, zegt De Winter in een reactie op de prijs.

 Janine Verschoof

Op woensdag 19 december kreeg Janine Verschoof niets vermoedend de vraag om met haar leerlingen naar de aula te komen. Daar zaten 60 leerlingen van de andere klassen hen op te wachten. Toen zij naar voren werd geroepen door haar directeur werd snel duidelijk dat deze bijeenkomst een bijzondere wending kreeg. Uit handen van onderwijsbestuurder Ingrid van Doesburg ontving zij de prijs, omdat zij de liefste en beste juf is die een kwetsbare groep leerlingen maar kan wensen. Ook Verschoof gaat binnenkort met pensioen en had dit niet zien aankomen. “Overweldigend, in de krant lees ik altijd over de winnaars van de Hendrik Feenstra prijs. Als je dan zelf in dat rijtje komt, is dat een prachtig eerbetoon. Ik kan het haast niet bevatten”, reageert een ontroerde Verschoof naderhand.

 13e editie

De Hendrik Feenstra prijs is een initiatief van onze onderwijsgroep voor uitzonderlijk onderwijstalent op Voorne-Putten. Iedereen binnen onze organisatie kan een persoon, een groep of een instantie opgeven om voor de prijs in aanmerking te komen. Met trots reikten we de prijs dit jaar voor de 13e keer uit.

Zeefdruk van Willem de Willigen

De prijs is een zeefdruk van de Hellevoetse kunstenaar Willem de Willigen. Hij maakte een unieke serie exemplaren van de historische vuurtoren aan De Brielse Maas. Hjalmar de Winter en Janine Verschoof zijn hiermee toegetreden tot een bijzonder gezelschap van buitengewone winnaars: John van Veen, Peter Oole, Wim de Kam, Gerrit Horstman, Arie van den Ban, Dea Buschman, kinderboerderij de Kerkestee, Ruud Mol, Arja Rijnsdorp, Rik van Schijndel en natuurlijk de naamdrager van de prijs zelf, Hendrik Feenstra.