Ann Klein is de winnaar van de Hendrik Feenstra Prijs 2019. De onderbouw conciërge van OBS De Houthouffe aan locatie de Kreeft nam vanochtend compleet verrast de prijs in ontvangst in aanwezigheid van alle kinderen van deze locatie. 

De Hendrik Feenstra prijs is een initiatief van Onderwijsgroep PRIMOvpr voor uitzonderlijk onderwijstalent op Voorne-Putten. Juf Ann werd voorgedragen door alle collega’s van haar team. Het oordeel van de jury was dan ook unaniem: ‘Ann is een topvrouw voor het onderwijs. Ze kent alle kinderen bij naam, weet van hen de thuissituatie en handelt hier ook naar. Zij zorgt ervoor dat kinderen en collega’s gehoord worden en geeft het onderwijs een gouden randje. Ze verdient het om ook zelf in het zonnetje gezet te worden’.

Hoewel juf Ann vanochtend op school begon met de normale werkzaamheden, werd het een ochtend vol verrassingen. ‘Ik vond het wel vreemd dat er zoveel collega’s aanwezig waren. Ik dacht nog, waarschijnlijk is er een extra vergadering. Dat hadden ze wel even kunnen zeggen’, vertelt ze naderhand lachend. Toen meester Gerard aan de kinderen vroeg wie er vandaag wel eens een mooie prijs zou kunnen krijgen, waren ook de kinderen unaniem. ‘Dit had ik vooraf niet kunnen vermoeden. Een enorme blijk van waardering, ik kan het haast niet geloven’, aldus een ontroerde juf Ann.

14e editie
De Hendrik Feenstra prijs werd voor de 14e keer uitgereikt. De prijs is een zeefdruk van de Hellevoetse kunstenaar Willem de Willigen. Hij maakte een unieke serie exemplaren van de historische vuurtoren aan De Brielse Maas. Ann Klein is hiermee toegetreden tot een bijzonder gezelschap van buitengewone winnaars: Hjalmar de Winter en Janine Verschoof, John van Veen, Peter Oole, Wim de Kam, Gerrit Horstman, Arie van den Ban, Dea Buschman, kinderboerderij de Kerkestee, Ruud Mol, Arja Rijnsdorp, Rik van Schijndel en natuurlijk de naamdrager van de prijs zelf, Hendrik Feenstra.