Het schooljaar wordt op alle basisscholen vaak feestelijk afgesloten. Zo ook bij CBS Anker, maar dit jaar wel op een hele speciale manier, namelijk met de eerste editie van het Anker Zomer Festival! Niet alleen de kinderen van de groepen 1 t/m 8 waren hiervoor uitgenodigd, maar ook hun ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s. Vanaf 17.00 uur gingen de hekken van het schoolplein open. Na een ludieke openingsact van de directeuren Jessica Verweel en Daphne Lobs, konden de bezoekers genieten van verschillende foodtrucks, spelletjes en een DJ.

 “De activiteitencommissie (AC) van CBS Anker organiseert ieder schooljaar verschillende activiteiten voor de kinderen waaronder ook de afsluiting van het schooljaar. Dit jaar hebben wij een andere koers ingezet waarbij wij bij de activiteiten zoveel mogelijk ouders willen enthousiasmeren om ons te helpen bij de uitvoering. En voor de kinderen is het helemaal leuk om weer eens iets heel anders mee te maken,” zegt Marita Vroegop, voorzitter van de AC. “Overdag gingen de kinderen gewoon naar school, waarbij zij wel hele mooie festival slingers hebben geknutseld, maar het festival hebben wij bewust naar de avond verschoven zodat onze leerlingen met hun hele gezin konden komen.”

Dat deze opzet een groot succes was, bleek wel aan het aantal bezoekers! Voor deze gelegenheid was niet alleen het eigen schoolplein in gebruik, maar mochten ook de schoolpleinen van obs Branding en RKBS St. Leonardusschool worden gebruikt. Het hele Gooteplein was aangekleed als een echt festivalterrein. 

Daphne Lobs en Jessica Verweel, beiden directeur van CBS Anker: “De eerste editie van het Anker Zomer Festival was een groot succes en wat ons betreft zetten we de datum van de tweede editie al op de jaarkalender voor volgend schooljaar!”