Jeanette de Haan, leerkracht van de Leonardusschool in Brielle, ontving de prijs vanmiddag tijdens een coronaproof bijeenkomst. Met een persoonlijke videoboodschap spreken alle collega’s online hun grote waardering uit over haar betrokkenheid en creativiteit.

“Jeannette is een zeer betrokken leerkracht die er altijd voor zorgt dat collega’s en leerlingen in het zonnetje worden gezet. Kinderen die het moeilijk hebben voorziet ze van een warme band die zelfs buiten schooltijd doorgaat. Iemand die in de schaduw staat voor anderen en nu zelf een plekje in de schijnwerpers verdient”, aldus de voorzitter van de jury.

De Haan zegt vereerd te zijn met de prijs. “Ik ben er trots op dat we in ons team zo goed met elkaar samenwerken. Doordat we elkaar aanvullen en gebruik maken van elkaars expertise, zorgen we samen voor goed onderwijs”, aldus de winnares. “Ik wil deze prijs dan ook echt opdragen aan het hele team!”.

15e editie
De Hendrik Feenstra prijs is een initiatief overgenomen door Onderwijsgroep EduMare van PRIMOvpr. De onderwijsoeuvreprijs voor een instantie, een groep of een persoon die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt, werd alweer voor de 15e keer uitgereikt. De prijs is een zeefdruk van de Hellevoetse kunstenaar Willem de Willigen. Hij maakte een unieke serie exemplaren van de historische vuurtoren aan De Brielse Maas.

Buitengewone winnaars
Jeannette de Haan is hiermee toegetreden tot een bijzonder gezelschap van buitengewone winnaars: Ann Klein, Hjalmar de Winter en Janine Verschoof, John van Veen, Peter Oole, Wim de Kam, Gerrit Horstman, Arie van den Ban, Dea Buschman, kinderboerderij de Kerkestee, Ruud Mol, Arja Rijnsdorp, Rik van Schijndel en natuurlijk de naamdrager van de prijs zelf, Hendrik Feenstra.