Aan het einde van 2023 kijken we terug op een intensief en bewogen jaar. Een jaar waarin de wereld om ons heen in brand lijkt te staan. Oorlog, agressie, verdriet. Dat nieuws komt dagelijks bij ons binnen via de media, indringend en indrukwekkend. Maar laten we ook niet voorbijgaan aan onze wereld dichtbij. Ook die kan in brand staan, indringend en overweldigend zijn.

Laten we in deze vaak onwerkelijke werkelijkheid elkaar daarom vasthouden. Naar elkaar omzien. Laten we elkaar vinden in een polariserende maatschappij. Elkaar respecteren en in waarde laten. Door te luisteren, te willen begrijpen en elkaar uit te nodigen voor gesprek. Los van onze achtergrond of herkomst, vooruitkijkend naar een mooie toekomst. Laten we daarom met kerst een kaars aansteken, over schaduwen heenstappen en in gedachten dicht bij elkaar zijn.

Laten we het komende jaar ons licht werpen op de weg van onze leerlingen naar een vreedzame toekomst, zij verdienen dit meer dan ooit en hebben ons daarbij nodig. Die kerstboodschap van vrede, met als symbool de geboorte van een kind in een kribbe – puur en ontwapenend – klinkt al meer dan 2000 jaar, maar is meer dan actueel!

Namens EduMare wensen we iedereen een fijne kerst en goed nieuwjaar.