Jippie, het was Kinderboekenweek van 4 t/m 15 oktober. Op onze scholen gingen we weer vol enthousiasme lezen, praten en creëren met de kinderen. Dit jaar met als thema: ‘Bij mij thuis’. Een mooi onderwerp dus om over te praten en van elkaar te leren.

Zo ook op OBS Het Overbos in Oostvoorne. Om de leerlingen op allerlei manieren met boeken en het thema in aanraking te laten komen, had het team tal van leuke activiteiten georganiseerd. De duo-directeuren van de school leggen uit: “De kinderen zijn op verschillende momenten gaan duo-lezen. Hierbij werden twee kinderen uit verschillende groepen aan elkaar gekoppeld en zochten zij samen een plek in de school of buiten om elkaar voor te lezen. Bovendien was er een boekenmarkt waar kinderen nieuwe of gebruikte boeken konden aanschaffen.”

Bij iedereen is het thuis anders

In de klassen waren er ook leuke activiteiten die betrekking hadden op het thema ‘Bij mij thuis’. De duo-directeuren vervolgen: “Dit hebben we gedaan door onder andere boekpromotie en diverse werkvormen, waaronder gastlessen door medewerkers van de bibliotheek in alle groepen. Hierin maakten kinderen kennis met boeken die wellicht nieuw voor hen waren, maar zeer de moeite waard zijn. Het is prachtig om te zien hoe kinderen ontdekken dat het bij iedereen thuis anders is. En, dat leverde waardevolle gesprekken op!”