Op maandag 2 oktober behaalden vijf leerlingen van VSO Maarland met trots het landelijk certificaat ‘Veilig Werken met de Bosmaaier’. Dankzij een goede samenwerking met het Praktijk College in Spijkenisse, krijgen ook leerlingen van VSO Maarland de kans om veilig en verantwoord te leren omgaan met de bosmaaier.

Om dit erkende landelijke certificaat te behalen, werd de opleiding afgesloten met een officieel examen. Dorine Bos, directeur van VSO Maarland, benadrukt het belang van deze prestatie: “Het examen werd als spannend en uitdagend ervaren. Dit vereiste gedegen voorbereiding van zowel onze praktijkdocenten ‘groen’ als van het Praktijk College Spijkenisse. De leerlingen werden niet alleen theoretisch en praktisch voorbereid op veilig gebruik van een bosmaaier. Ook kregen ze de kans om te leren omgaan met de spanning van het examen en de tijdsdruk, wat deze uitdaging des te waardevoller maakte.”

Feestelijke uitreiking
Na twee dagen in spanning te hebben gewacht op de uitslag, ontvingen de leerlingen goed nieuws. Alle vijf de leerlingen hebben met succes het examen afgelegd en zullen binnenkort  hun welverdiende certificaten ontvangen tijdens een feestelijke uitreiking.

 Over VSO Maarland
VSO Maarland is een onderdeel van Speciaal Onderwijs Brielle en streeft ernaar om het ‘hoogst haalbare uit de leerlingen te halen’ door middel van een stimulerende en inclusieve leeromgeving. Door samenwerking met lokale partners zoals het Praktijk College Spijkenisse kunnen we onze leerlingen waardevolle kansen bieden om hun vaardigheden en kansen te vergroten. Voor meer informatie over VSO Maarland en hun inspanningen om de horizon van hun leerlingen te verbreden, kunt u via mail contact opnemen: sob@edumarevpr.nl.