Op woensdagochtend 13 oktober vond in cultureel centrum De Man in Oostvoorne ons eerste EduMare-leerlingencongres plaats met als thema Gelijke Kansen voor ieder kind. Wat was het een waardevolle en leerzame ochtend die we niet snel zullen vergeten.

Met veel dank aan onze sprekers en begeleiders Dennis Gerits van samenwerkingsverband Onderwijscollectief VPR, Roland de Keizer van PitchParrot en 7 tutorscholieren (Casey, Lois, Roy, Daan, Lotte, Merel en Tamara) van het Helinium voor jullie denk-, teken- en begeleidingskracht. Maar vooral dank aan de 64 afgevaardigde leerlingen van onze 30 scholen, die alle ideeën en geweldige oplossingen met ons hebben gedeeld.

Dankzij onze dagvoorzitters en collega’s Freek Kloeg en en Gerrit Bussink liep alles op rolletjes en was er een goede sfeer en interactie met de leerlingen. Veel dank ook aan wethouder Wilbert van Borgongjen van de gemeente Westvoorne die langs kwam. Hij heeft al een plan gesmeed om hier samen met andere collega’s over verder te praten en in actie te komen.

Blijf onze website in de gaten houden of volg ons op LinkedIn en Twitter, want binnenkort verschijnt de door de kinderen bedachte superheld (of -helden ) die ingeroepen kan worden als kinderen kansenongelijkheid op school  willen oplossen.