In samenwerking met de handhaving van de gemeente Voorne aan Zee, de leerlingenraad van de school en een aantal collega’s heeft basisschool Het Overbos op 20 juni een verkeersactie georganiseerd. Kinderen die lopend of op de fiets naar school kwamen zijn beloond met een sticker, hun ouders verdienden een groen briefje. Tegen inlevering van dit briefje mocht er aan het rad op het plein gedraaid worden voor een leuke prijs.

Op deze speelse manier werden ook de geparkeerde auto’s onder de loep genomen. Ouders die hun auto correct hadden geparkeerd, kregen datzelfde groene briefje onder hun ruitenwisser. Voor foutgeparkeerde auto’s was er een rood briefje.

Deze aanpak heeft tot doel om niet alleen aandacht te vragen voor de verkeersveiligheid, maar kinderen en ouders ook aan te moedigen om vaker de fietst te gebruiken of lopend de komen. De duo-directeuren Louise de Jong en Esther Rijnsdorp van de school leggen uit: ‘Als school willen we laten zien dat verkeersveiligheid een gezamenlijke verantwoordelijkheid is. Deze actie brengt niet alleen bewustwording, maar ook een gevoel van gemeenschap en samenwerking. Daarbij is het prachtig om te zien hoe kinderen van de leerlingenraad het initiatief nemen om met een ludieke actie de naleving van verkeerregels te verbeteren. Niet alleen ouders reageerden enthousiast, ook omwonenden zijn positief over de manier waarop er aandacht werd gevraagd voor foutgeparkeerde auto’s’, aldus de duo-directeuren.