De speciaal onderwijs scholen van Brielle SO de Watertoren en VSO Maarland hebben een nieuwe schoolbus. Onder luid gejuich en applaus van alle leerlingen van SOBrielle reed de nieuwe bus op woensdag 8 februari al het schoolplein op. Met hulp van Onderwijsgroep EduMare is er een gloednieuwe elektrische bus aangeschaft, die de voormalige personenbus heeft kunnen vervangen. De stichting ‘Vrienden van SOBrielle’ heeft de school een laadpaal geschonken, zodat de bus op school geladen kan worden.

In de afgelopen weken is er mooie belettering aangebracht. We danken onze collega’s voor het delen van de mooie foto’s, want het is met recht een prachtig resultaat om trots op te zijn!

Met hulp van Onderwijsgroep EduMare is er een gloednieuwe elektrische bus aangeschaft, die de voormalige personenbus heeft kunnen vervangen. De stichting ‘Vrienden van SOBrielle’ heeft de school een laadpaal geschonken, zodat de bus op school geladen kan worden.

De scholen maken al jaren gebruik van een personenbus ter beschikking gesteld door de stichting ‘Vrienden van SOBrielle’. Inmiddels heeft het speciaal onderwijs in Brielle een dusdanig leeraanbod dat de schoolbus essentieel is voor het onderwijs. Sommige leerlingen zijn niet in staat verre afstanden te lopen of het gaat ten koste van de leertijd. De schoolbus wordt gebruikt om op de diverse ervaringsplekken te komen.

De leerlingen hebben veel baat bij het leren met behulp van voorbeelden en de ervaringen uit de praktijk. Ze gaan dus regelmatig op diverse plekken op bezoek of aan het werk om leerdoelen te bereiken. Bij de verschillende bedrijven waar leerlingen in groepjes stagelopen, doen ze ervaring op die we op school niet na kunnen bootsen.