De basisscholen OBS Branding, CBS Anker en RKBS St. Leonardusschool, gelegen aan het Gooteplein in Brielle dromen al enkele jaren van een nieuw schoolplein. De huidige speeltoestellen op de schoolpleinen bieden onvoldoende uitdaging voor de kinderen om te spelen. Na vele jaren plannen maken, ontwerpen bekijken en afspraken maken met leerkrachten, kinderen en ouders is het nu eindelijk zover! De schoolpleinen van OBS Branding, CBS Anker en RKBS St. Leonardusschool gaan op de schop en krijgen een geheel nieuw uiterlijk.

Alle speeltoestellen worden vervangen door nieuwe speeltoestellen met veel uitdaging en speelmogelijkheden voor de kinderen. Zo komen er speeltoestellen die ook gebruikt kunnen worden voor de gymles in de openlucht. Er is ruimte om te klimmen en klauteren, ruimte om balspellen te doen en er zijn mogelijkheden waarbij de kinderen de eigen fantasie kunnen gebruiken. Uiteraard worden de speeltoestellen allemaal voorzien van veilige ondergronden.

Tijdens dit schooljaar worden de schoolpleinen in verschillende fases aangepakt. De eerste fase is de meest ingrijpende fase omdat alle schoolpleinen gelijktijdig worden aangepakt. Maandag 11 september wordt gestart met fase 1. In een volgende fase gedurende dit schooljaar, worden nog meer verfraaiingen toegepast en ook de schoolpleinen zullen groener worden. Hierdoor komt er meer schaduw op de pleinen en komt dit de biodiversiteit rondom de schoolpleinen ten goede. Voordat de schoolpleinen gereed zijn, moet er nog enorm veel werk worden verzet!

De kinderen en ouders hebben de afgelopen week te horen gekregen hoe de komende weken gespeeld kan worden op de schoolpleinen en hoe de routes van en naar de scholen lopen.

Ludieke actie omwonenden!

De kinderen hebben ook nog een ludieke actie bedacht om de omwonenden van het Gooteplein op de hoogte te brengen van de werkzaamheden en hun uitzicht op het Gooteplein. Juf Femke, leerkracht van de St. Leonardusschool: “De kinderen hebben alle omwonenden een brief gestuurd met daarin een zelfgemaakte bril. In de brief geven zij aan dat het de komende weken wellicht rommelig kan zijn rondom het Gooteplein en dat het uitzicht misschien anders is dan zij gewend zijn. Maar met de speciale “Kijk op het schoolplein-bril”, gemaakt door de kinderen, kunnen de bewoners alvast een indruk krijgen van het vernieuwde schoolplein!”