OBS De Wateringe in de kleurrijke wijk Hellevoetsluis West heeft een positieve beoordeling ontvangen van de Inspectie van het Onderwijs. Op basis van het recente onderzoek op dinsdag 27 juni jl. kreeg de school de waardering Goed. Vooral de uitstekende manier waarop de school haar leerlingen kent, de fijne en prettige sfeer en de samenwerkingsgerichte cultuur vielen de inspecteurs zeer positief op.

De Onderwijsinspectie was zeer onder de indruk over hoe goed de school haar leerlingen kent en daardoor een duidelijk beeld heeft van wat nodig is in hun ontwikkeling. De school durft daarbij zelfs af te wijken van de standaardmethoden. Directeur van de school Carolijn Grimm licht toe: “Als school stellen we hoge verwachtingen en bekijken we elke dag wat er beter kan. Het is dan ook een mooie blijk van waardering om te horen dat onze school verder gaat dan de wettelijke vereisten en daarmee écht een voorbeeld is voor anderen.”

Samenwerking
Daarnaast constateert de Onderwijsinspectie dat op De Wateringe samenwerken hoog in het vaandel staat. Samenwerken tussen leerlingen, samenwerken tussen leerkrachten en samenwerken met verschillende partners in de wijk wordt gezien als het kloppend hart van de school. Carolijn Grimm benadrukt het belang hiervan: “Wij zijn constant bezig met samenwerken: samen vormen we het onderwijs op onze school. We werken in leerteams en zo maken we het onderwijs van ons allemaal. Bovendien vinden we het belangrijk om het aanbod breder te trekken, dit doen we met de partners om ons heen. Alleen kom je ver, samen kom je verder.”

Trots op de resultaten
De inspecteurs zijn ook zeer te spreken over de goede lessen en de prettige en veilige sfeer in de klassen, waarbij het leren en ontwikkelen centraal staan. Carolijn Grimm: “Dit is een geweldige erkenning voor ons team. Als directeur ben ik dan ook ontzettend trots. Via deze weg wil ik niet alleen het team enorm bedanken voor hun inzet, maar ook alle samenwerkingspartners die ieder op hun eigen manier bijdragen aan de ontwikkeling van de kinderen van De Wateringe.”