Muurschilderingen zijn een originele manier om te communiceren. Sinds enkele weken vertellen prachtige muurschilderingen bij cbs Anker ook een verhaal. Een verhaal over wat belangrijk is voor de school zoals de Christelijke identiteit en de ontwikkeling van kinderen binnen de school.

Daphne Lobs en Jessica Verweel, beiden directeur van CBS Anker lichten toe waarom ze voor deze muurschilderingen gekozen hebben. Daphne: “Onze school heeft een Christelijke basis en daarbij hoort ook de naam  van onze school. Een anker is een symbool voor hoop en standvastigheid. Waarden die wij belangrijk vinden en dagelijks in ons onderwijs toepassen. De muurschilderingen laten dit ook zien en passen bij onze school en onze identiteit. Ze laten zien waar wij voor staan en daar zijn wij trots op.”

Bij binnenkomst worden de kinderen letterlijk welkom geheten. De grote muurschildering met de ark van Noach is de blikvanger op het leerplein op de begane grond.

Jessica vult aan: “Onderwijs is meer dan het leren van feiten en cijfers. Het gaat ook om het stimuleren van de verbeelding, het voeden van creativiteit en het inspireren van leerlingen om te denken en te dromen. Muurschilderingen zijn een krachtig instrument om leeromgevingen te verrijken. Een muurschildering is geen statisch beeld, maar een verhaal in kleuren en vormen, dat leerlingen kan inspireren om hun eigen creatieve stem te vinden.  Muurschilderingen kunnen ook een belangrijke rol spelen in het versterken van het gemeenschapsgevoel van onze school.”

De muurschilderingen zijn tot stand gekomen door Nicole van der Kuil van Studio Chalk Art.