sws De Vlasbloem

BS De Vlasbloem

Zoetemanring 55a
3214 GA Zuidland

0181 451 860
 

Samen uniek

Basisschool De Vlasbloem in Zuidland is een samenwerkingsschool die per 1 augustus 2016 is ontstaan door een fusie van OBS De Wissel en PCB De Bongerd. Een unieke samenwerking tussen het openbaar en christelijk basisonderwijs! Kinderen leren van, met en over elkaars identiteit. De verschillende levensovertuigingen bestaan naast elkaar. Respect staat hoog in het vaandel. Ons motto is dan ook: “Samen uniek!”


Het zijn van een samenwerkingsschool is best bijzonder! Iedereen is welkom en in de lessen geven we aandacht aan de levensovertuiging van iedereen. Ieder kind mag zijn of haar verhaal laten horen. Dit gebeurt niet in aparte groepjes. We kiezen ervoor om naar elkaars verhalen te luisteren. We willen elkaar daarbij niet overtuigen. Nee, het doel is juist dat we leren luisteren naar de verhalen, leren vragen stellen en leren respect tonen voor elkaars identiteit.

De leerkracht is hierin de regisseur. Hij of zij neemt de kinderen mee in de ontdekkingstocht en heeft aandacht voor de overeenkomsten en de verschillen. Een ontdekkingstocht waarbij we praten over de kern van ons bestaan. Wij vinden dat verschillen hierin naast elkaar mogen bestaan. Hoe mooi zou het zijn, als deze kennis over elkaars identiteit uiteindelijk leidt tot een tolerantere maatschappij!

Wilt u meer weten over onze schoolontwikkelingen en de wijze waarop wij kinderen lesgeven? Het team van De Vlasbloem heet u van harte welkom voor een rondleiding en ontmoet u graag in de school!

Met hartelijke groet, Maaike Jansen, schooldirecteur