sws De Zeewinde

BS De Zeewinde

Hoogvlietlaan 28
3235 BL Rockanje
0181 402 500
 

Schitteren op je eigen wijze

Basisschool De Zeewinde in Rockanje is per 1 augustus 2018 ontstaan uit de samenvoeging van oecumenische basisschool Baron de Vos van Steenwijck en openbare basisschool Remix.

De Zeewinde is wereldwijs. Dat betekent dat wij in ons onderwijs en in de vorming van onze leerlingen extra veel aandacht besteden aan wereldburgerschap. Wij willen alle leerlingen van onze school zo vormen dat ze zich thuis voelen in de wereld en er deel aan kunnen nemen.

Wij geloven in de LeerKracht van het kind en dat ieder kind de wereld iets moois te bieden heeft. Ieder kind is nieuwsgierig, wil ontdekken en iets nieuws leren. Hierdoor leren zij en daardoor leren wij!

Ons onderwijs kun je herkennen aan de volgende kernwaarden:

  • Eigenwijs: Kinderen zijn krachtig en leren op hun eigen wijs. Bij alles wat we doen, laten we dat zien en maken daar gebruik van. En het mooie is…daar worden ze nog sterker van.
  • Samenwijs: Ik ben ik en jij bent jij en samen zijn we wij! Wij leren samen!
  • Wereldwijs: Wij staan midden in de wereld, hebben een open blik en zijn steeds in beweging. We trekken er op uit en laten overal zien wat we in onze mars hebben.

Kinderen op onze school mogen zijn zoals ze zijn. Pas als zij stralen en iedereen dat ziet, zijn wij tevreden en stralen wij zelf ook. Wij willen de kinderen leren te leren waar ze goed in zijn, wat hun manier van leren is en wat bij hen past. Wij beloven dat ieder kind de wereld ontdekt zodat de wereld ook hen kan ontdekken.