De bouw van de nieuwe school voor OBS ’t Want in Zwartewaal is in volle gang. Kinderen en leerkrachten volgen het bouwproces op de voet. Daarom staat de jaarlijkse projectweek van 18 t/m 22 maart volledig in het teken van: “Wow Nieuwbouw!”

Na een ludieke opening van de projectweek gaan de kinderen de hele week aan de slag met tal van activiteiten rondom het thema bouw. Ook de kinderen van de Peuterspeelzaal De Kinderkoepel en de Buitenschoolse Opvang SK Nissewaard doen hieraan mee.

Tentoonstelling
De gemeente Voorne aan Zee stelt alle plattegronden en impressies van de nieuwbouw tentoon. Ook heeft het Streekarchief Voorne Putten materiaal beschikbaar gesteld over de bouw van de huidige school. De kinderen kunnen op deze manier goed het verschil zien in de nieuwbouw “toen” en de nieuwbouw “nu”.

Marjolein Smith, directeur van )BS ’t Want: “De nieuwe school is bijna dagelijks onderwerp van gesprek op school. Niet alleen de kinderen en leerkrachten, maar ook de omwonenden en ouders van school kijken uit naar de nieuwe locatie. Wij hebben een hele interessante projectweek samengesteld die wordt afgesloten met een inloopmiddag op vrijdag 22 maart.”

Bezoek bouwplaats
“Alle groepen gaan deze week een kijkje nemen bij de nieuwbouw. We kunnen in deze fase van de bouw niet met de kinderen de bouwplaats op, maar wij kijken van achter de hekken waarbij de aannemer Zenzo aanwezig is om ter plekke uitleg geven aan de kinderen.

De projectontwikkelaar Zenzo was direct enthousiast over onze plannen voor de projectweek en boden ook hun medewerking aan. In de groepen 3 t/m 8 laten zij via een digitaal technisch 3D-model zien wat er allemaal komt kijken bij de bouw van de school.

Verder komt de TECH XPRESS van het Grafisch Lyceum Rotterdam dinsdag op de parkeerplaats bij de bouwplaats te staan. Daar komen groep 7 en 8 om beurten naar toe om kennis te maken met de nieuwste technieken uit de wereld van media & entertainment.

Ze volgen verschillende workshops om film/nieuws over de bouw te maken, met echte reporters en presentatoren. Marjolein vervolgt: “Als het lukt werken de mensen van de bouwplaats mee aan deze reportage! Het filmpje krijgen we diezelfde dag opgestuurd en kunnen we in de andere groepen laten zien.”

Verkeersles dode hoek
“Ook bespreken we de veiligheid rondom het bouwterrein met de kinderen. Op donderdag komt er op de parkeerplaats bij de bouwplaats een vrachtwagen vanuit Veilig Verkeer Nederland te staan. Hiermee worden verkeerslessen rondom de dodehoek gegeven voor groep 6/7 en 8. Handig en veilig met al het bouwverkeer dat de komende maanden in het dorp rijdt.”

Techniek
“Op vrijdag houden we in groep 1/2 en 3 een techniekcircuit waarbij er allerlei opdrachten te doen zijn rondom het thema bouwen. In groep 4 t/m 8 gaan de kinderen gedurende de week en onder leiding van hun eigen leerkrachten aan techniekopdrachten werken. Er worden onder andere boomhutten van ijsstokjes en lucifers, vogelhuisjes van hout, bruggen van papier en papieren tenten gemaakt. Met als belangrijkste doel: zorg ervoor dat het stevig gebouwd is.”

 Tijdcapsule
“Het hoogtepunt van onze projectweek is toch wel dat wij een tijdcapsule gaan vullen! Deze hele week wordt er door kinderen van de school, van de buitenschoolse opvang en van de peuterspeelzaal gewerkt aan tekeningen, brieven, gedichten, enzovoort. Deze gaan de tijdcapsule in en op vrijdag gaan we met de hele school de capsule naar de bouwplaats brengen. Daar zal deze ter plekke in de kruipruimte onder de nieuwbouw worden weggelegd.

Uiteraard is iedereen op vrijdag 22 maart 13.30 uur van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn!”