Met de start van het nieuwe schooljaar lanceert voormalige RKBS Hendrik Boogaardschool aan de Rode Kruislaan met trots haar nieuwe naam: RKBS Ravense Poort. Onder leiding van directeur Bianca de Lange werd op 21 augustus met enthousiasme de officiële onthulling van deze nieuwe naam en het nieuwe logo gevierd.

Wat ooit in 1999 begon als een bescheiden nevenvestiging van de hoofdlocatie in De Samenstroom (voorheen locatie Sportlaan), heeft zich ontpopt tot een bloeiende school met soms wel 15 groepen. Bianca de Lange verduidelijkt: “De naam RKBS Ravense Poort markeert niet alleen de ontwikkeling van de school, maar vertegenwoordigt ook een nieuw tijdperk van zelfstandigheid. Onze school is uitgegroeid tot een fijne en vertrouwde schoolomgeving die nauw aansluit bij de leerlingen en hun ouders in de omgeving.”

Om verwarring te voorkomen is in het najaar van 2021 een aanvraag ingediend bij de Onderwijsinspectie voor verzelfstandiging. En met succes! Een nieuwe school vraagt natuurlijk om een nieuwe naam. De naam “RKBS Ravense Poort” werd zorgvuldig gekozen na een uitgebreid proces van overleg met medewerkers, ouders en leerlingen. Ook is hiervoor een bezoek gebracht aan het Streekarchief Voorne-Putten. De shortlist van namen is voorgelegd aan het team en de leerlingen, zij hebben samen gekozen voor RKBS Ravense Poort.”

Deze naam symboliseert niet alleen de wijk, maar past ook goed bij het open karakter van de school. Bianca de Lange licht toe: “RKBS Ravense Poort is een school waar continu leren en ontwikkelen centraal staan. Als vierjarige ontvangen we je met open armen door de ‘Ravense Poort’. Hier leer je in een veilige omgeving samen met anderen. Na acht jaar verlaten onze leerlingen de school met een schat aan kennis en vaardigheden, klaar om nieuwe uitdagingen aan te gaan.” Voor meer informatie kunt u terecht op de gloednieuwe website van de school: www.ravensepoort.nl