Pabo-studenten die stagelopen op basisscholen in Voorne-Putten en omliggende regio’s Goeree Overflakkee en Albrandswaard ontvangen sinds vorige maand een stagevergoeding. Dit is het resultaat van een gezamenlijke afspraak tussen de samenwerkende schoolbesturen uit deze regio’s met de opleidingsscholen Thomas More Hogeschool, Hogeschool Inholland en Hogeschool Rotterdam.

Wettelijk is een stagevergoeding niet verplicht. Maar, stagiaires zijn bijzonder waardevol voor scholen. De samenwerkende bestuurders: “Een stagevergoeding is niet alleen een vergoeding: het is een erkenning van hun inzet en werk die studenten leveren aan het onderwijs. Het investeren in stagiaires is een investering in de toekomst van het onderwijs aan onze leerlingen. En, het maakt het leren en werken in het onderwijs aantrekkelijker voor de volgende generatie (potentiële) leraren.”

Stagevergoeding
De betrokken besturen hebben afgesproken dat alle voltijds Pabo-studenten met ingang van het schooljaar 2023-2024 een stagevergoeding krijgen. Voor eerstejaars en tweedejaars studenten geldt een vergoeding van € 180 per maand (gebaseerd op 2 stagedagen per week). Vanaf het derde jaar bedraagt de vergoeding € 250 per maand (gebaseerd op 2 stagedagen per week).