Op woensdagavond 13 september vond een informatieve en inspirerende avond plaats voor zij-instromers. De avond, georganiseerd door Onderwijsgroep EduMare en Nissewijs scholengroep, trok een enthousiaste groep van 35 deelnemers, die zich oriënteren op wat er nodig is om de overstap te maken naar het onderwijs.

Tijdens de avond kregen de deelnemers de kans om meer te weten te komen over het proces van zij-instromen in het basisonderwijs. Sprekers uit het onderwijsveld deelden hun ervaringen en gaven waardevolle inzichten over het curriculum, de certificeringseisen en de uitdagingen en beloningen van het onderwijsvak. Er was ook ruimte voor vragen en interactie.

De avond werd goed ontvangen door de aanwezigen. Deelnemer Monica uitte haar waardering: “Deze avond heeft me enorm geholpen om de stappen te begrijpen die ik moet zetten om mijn droom om leraar te worden waar te maken. Naast alle informatie was het vooral waardevol om ervaringen te horen van mensen die nu ook dit traject volgen.”

Peter Bolland, spreker van de avond en coördinator van de informatiebijeenkomsten  sinds 2019, is blij met deze mooie opkomst. “De twee schoolbesturen vinden het belangrijk om mensen goed te begeleiden met informatie en vrijblijvende gesprekken,” zegt hij. “We merken dat deelnemers op zoek zijn naar een carrièreswitch met maatschappelijke impact. Op deze manier kunnen mensen een weloverwogen beslissing nemen die goed aansluit op hun persoonlijke situatie.”

Heb je de bijeenkomst gemist? Voor meer informatie kun je terecht op de website: www.vprpool.nl/zij-instromen of je kunt contact opnemen met Peter Bolland, via: p.bolland@vprpool.nl