Lopen door je eigen bos om te spelen, te luisteren en te leren. Op vrijdag 3 november beleefden de kleuters van OBS De Bosrand in Oostvoorne een onvergetelijke herfstexcursie in het Mildenburgbos, waar de school een deel van in bruikleen heeft.

Onder begeleiding van juf Lilian stond er een gevarieerd lesprogramma op de planning. In de klas maakten de kinderen eerst kennis met het bos. Ze legt uit: “Met een prachtig prentenboek als herfstschilderij hebben de kinderen veel geleerd over het bos. Ook vertel ik verhalen over de bosbewoners en zingen we liedjes. Het is prachtig om te zien hoeveel kinderen hierdoor leren, over het bos, de dieren en de herfst.”

Met de boswachter op pad
Daarna was het tijd om de kinderen als ‘jonge ontdekkingsreizigers’ mee te nemen naar het bos. Samen met een deskundige boswachter van het Zuid-Hollands Landschap ontdekten de kinderen ‘de geheimen’ van de herfst, de bosdieren en de planten. Bovendien gingen ze terloops op zoek naar paddenstoelen, die vervolgens nader werden onderzocht.

Leerzame ervaring
Tijdens deze leerzame middag hebben de kleuters niet alleen hun kennis over de natuur vergroot, maar ook geleerd hoe je door nieuwsgierig te zijn en aandachtig te kijken, een schat aan inzichten kunt opdoen. Juf Lilian blikt terug. “De kinderen hebben veel gezien, hard gewerkt en vooral veel plezier gehad. Ze vonden het prachtig!” Voor meer informatie over de school, neemt u een kijkje op de schoolwebsite: www.obsdebosrand.nl.