rkbs Hendrik Boogaard Rie Mastenbroekplein 2, Hellevoetsluis

RKBS Hendrik Boogaard

Rie Mastenbroekplein 2
3223 KJ Hellevoetsluis
0181 – 31 31 94
 

Een veilige, uitdagende leeromgeving om samen met vertrouwen zelfstandig te worden

Op onze school is het een belangrijke waarde dat elk mens zich verbonden voelt met andere mensen. We sluiten niet buiten, we sluiten in! Dat betekent concreet dat we ons richten op het antwoord op de volgende vraag: hoe kunnen wij dit kind, in deze groep / unit, met deze leerkracht verbinden met anderen en met de leerstof. Deze waarde sluit aan bij Passend Onderwijs.

We zijn gericht op dat wat het kind kan. We ondersteunen waar nodig en stimuleren zelfstandigheid waar mogelijk. Kinderen ontwikkelen zich in contact met anderen. Dus: eerst werken aan relatie en dan volgt de prestatie.

Nieuwbouw Kindcentrum “De Samenstroom”
RKBS Hendrik Boogaard aan de Sportlaan is onderdeel van de IKC-ontwikkeling Hellevoetsluis West. De gemeente Hellevoetsluis is begin 2020 gestart met de bouw van en nieuw kindcentrum, waarvan de betrokken partners in juli 2020 de naam bekend hebben gemaakt: “De Samenstroom”.

Hiermee krijgt Hellevoetsluis een unieke smenwerkingsvorm die onderwijs, opvang en zorg bij elkaar brengt. Inmiddels is de nieuwbouw opgeleverd en werd  het schooljaar op feestelijke wijze gestart in het prachtige nieuwe gebouw.

Wilt u meer informatie over onze school? Of eens een kijkje komen nemen? Neem dan gerust contact op met de school om een afspraak te maken.