Vandaag is de Hendrik Feenstra onderwijsprijs 2023 uitgereikt aan Marianne Jacquemijns, leerkracht van OBS Het Palet in Hellevoetsluis. Ingrid van Doesburg, bestuurder van onderwijsgroep EduMare, overhandigde de prijs onder luid applaus van collega’s en leerlingen van de school. De uitreiking van deze prijs is dit jaar extra bijzonder. Juf Marianne is officieel met pensioen, maar staat nog volop voor de klas.

De jury vindt Marianne “een voorbeeld voor onze omgeving. Marianne heeft zich jarenlang met volle overgave ingezet als leerkracht op Het Palet, waar ze anderhalf jaar geleden met pensioen ging. Gelukkig was Marianne meer dan bereid verbonden te blijven aan deze Daltonschool. Ze is nog bijna fulltime aanwezig om de lerarentekorten op te vangen, werkt al voorzitter van de MR en coacht mensen die wat extra begeleiding kunnen gebruiken. Ook is ze nog zeer actief als lid van de Dalton werkgroep om de visie op de school te verbeteren en te blijven uitdragen. Op Het Palet en als visiteur namens de Nederlandse Daltonvereniging. Niet alleen het onderwijs draagt zij een warm hart toe, ook in de kerk, PG Hellevoetsluis, doet Marianne veel vrijwilligerswerk en zingt graag mee in de cantorij. Marianne geniet van het leven, maar is vooral een voorbeeld van barmhartigheid, onbaatzuchtigheid en maakt onze maatschappij op Voorne-Putten mooier, liefdevoller en kleurrijker.”

Ontroerde winnaar

Voor beste vriendinnen en leerlingen Feline en Jo-Ann is Marianne een lieve juf: “Ze vertelt altijd zo mooi haar verhalen over vroeger. Ze is heel vrolijk en heeft kleurrijke kleren aan. We vinden het heel leuk dat ze de prijs heeft gekregen.”

Marianne zelf is zichtbaar ontroerd: “Deze prijs voelt als een kroon op mijn werk. Ik sta al zoveel jaar met plezier voor de klas. Onderwijs is mijn passie. Ik wil de kinderen naast kennis ook graag levenslessen meegeven, zodat ze stevig in de maatschappij komen te staan.”

Over de prijs en winnaars

De Hendrik Feenstra prijs is een regionale prijs voor een instantie, een groep of een persoon die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk maken voor het onderwijs. De prijs werd alweer voor de 18e keer uitgereikt en is een zeefdruk van de Hellevoetse kunstenaar Willem de Willigen. Hij maakte een unieke serie exemplaren van de historische vuurtoren aan De Brielse Maas. De prijs werd eerder uitgereikt aan: Sanne MoonenJeanette de HaanAnn KleinHjalmar de Winter en Janine VerschoofJohn van Veen, Peter Oole, Wim de Kam, Gerrit Horstman, Arie van den Ban, Dea Buschman, kinderboerderij de Kerkestee, Ruud Mol, Arja Rijnsdorp, Rik van Schijndel, Erik Noordzij en Mathilde van Splunder, en de naamdrager van de prijs zelf, Hendrik Feenstra.

Fotobijschrift: v.l.n.r. Hendrik Feenstra, Ingrid van Doesburg, Marianne Jacquemijns en Boaz Tates (directeir OBS Het Palet)